Mit kell tudni a Memo cipőkről?

Hosszan előrevezetett KÉREG, amely optimális helyzetben tartja a sarokcsontot.

A MAGAS SZÁR a belboka bedőlését akadályozza meg, míg a gallérban található puha szivacs a kényelmes viseletről gondoskodik.

A Memo cipőkből TERMÉSZETES BŐRBŐL készülnek

A BELSŐ TALP elősegíti a talpizmok aktivitását.

Az un. THOMAS SAROK megakadályozza a boka bedőlését, valamint 3mm beépített szupinálással rendelkezik.

A Memo cipők JÁRÓTALPA könnyű és csúszásgátlós, valamint DIAGNOSZTIKAI felülettel van ellátva, de mit is jelent ez….

 

A gyermek elkezdi hordani a cipőt, és ekkor következik a lényeg: a diagnosztika.

A talp ugyanis hat ponton van megosztva, s a különböző zónák kopása bír jelentőséggel.

Ha a memo cipő hordását követően az 1-es zóna kopik (képen zölddel jelölt) akkor jó hírünk van, a gyermek lába teljesen normális, egészséges, így a cipő további hordása megelőzés céljából javasolt.

Ha a 2-es zóna kopik a memo cipő talpán (képen kékkel jelölt), akkor nem elegendő a 3 mm-es szupinálás, hanem javasolt a szürke betét, amely további 5 mm döntést eredményez. Ha ezen betét hatására sem az 1 zóna kezd el kopni, akkor javasolt a narancssárga betét – ez egy 10 mm-es sarok és lábközép szupináló betét – ha ez utóbbi sem jelent megoldást, akkor orvossal kell konzultálni.

A 3-as zóna kopása esetében mindenképp a MEMO lábbeli és narancs színű betét hordása javasolt, amennyiben a kopás a talpbetét használatával sem megfelelő, ajánlott az orvos véleményét kikérni.

 A 4-es zóna kopása esetén szintén a narancssárga betét javasolt, valamint orvoshoz kell fordulni, ugyanis egyéb beavatkozásra is szükség lehet.

Ha a MEMO cipő hordását követően az 5-ös vagy a 6-os zóna kopik (képen pirossal jelölt) mindenképpen szakorvosi segítséget kell kérni.