Amikor észleljük, hogy gyermekünknél valamilyen ortopédiai probléma van, ajánlott orvoshoz, szakemberhez fordulni, ugyanakkor napjainkban számos olyan gyógytorna módszer kínálkozik, amely megoldást jelent a problémára.

A teljesség igénye nélkül nézzük, milyen lehetőségeink vannak…

Várjuk az észrevételeket kinek melyik vált be, illetve milyen más módszerek segítettek.

 Dévény Speciális manuális gyógytornász technika

Különösen ajánlott: szülés során oxigénhiányos károsodást elszenvedett babáknak, valamint babkorban jelentkező tartási rendellenességek esetén

Schroth terápia

A terápia már 4-5 éves kortól ajánlott, az egyénre szabott terápia összetettségének köszönhetően a szív- és a légrendszerre is pozitív hatással van.

TSMT módszer

A csoportos vagy egyéni foglalkozásokon a mozgásos feladatok eredményeképpen fejlődik a térbeli tájékozódó- és koncentrációs készség. Az énekkel bővített feladatoknak köszönhetően fejlődik a ritmus- és egyensúly érzék valamint a kommunikációs készség.

Különösen ajánlott: hiperaktív, figyelemzavaros, magatartás-, beilleszkedési zavarral küzdő, illetve súlyos beszédhibás, egyensúlyzavaros gyermekeknek.

Katona-módszer

Főként megkésett mozgásfejlődésű babáknak ajánlott 0-15 hónapos korig

Bobath módszer

A foglalkozáson elsajátíthatóak a lényegi tartási és mozgási funkciók valamint a motoros készségek. A módszer során különböző eszközöket alkalmaznak, henger, labda, támasztékok, amelyek elősegítik a fejlődést.

Lúdtalp torna

A szülők számára könnyen elsajátítható fejlesztő hatású torna gyakorlatok, amely otthoni körülmények között is egyszerűen elvégezhetőek.

Kovács Andrea Mackógyógytorna a lúdtalp ellen című kiskönyve kezdő- közép és haladó feladatsorokat tartalmaz, amely otthon, egyszerűen, játékos gyakorlatokkal előzhetik meg, illetve korrigálhatják gyermekük lúdtalpát.

Mackórendelő (www.mackorendelo.hu)