A megfelelő cipő kiválasztásakor a hangsúly – sajnos – sok esetben nem a láb egészségén, hanem a divat követésén van. „Ez a cipő olyan ortopéd kinézetű, nem szívesen adnám a gyermekemre” korábban sokszor hangzott el üzletünkben ez a mondat. Napjainkra sikerült elérni, hogy cipők nemcsak egészségesek, hanem mutatósak is egyben.

Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami Supy cipő vásárlás közben felmerülhet:

 
 •  „Neked melyik tetszik…?” hangozhat el a kérdés, de ennél talán fontosabb, mi a legjobb választás gyermekem számára.

 • A gyermekek nagyon gyors ütemben fejlődnek, ide tartozik a láb ütemes növekedése is

Amikor elkezd járni egy gyermek, akkor nagyon gyorsan növekszik, fejlődik a láb, így sajnos azzal nem lehet számolni, hogy a cipő akár két szezont is kibír.

 • Általánosságban fél év alatt egy méretet nő a gyermek lába.

Fontos azonban elmondanunk, hogy minden gyermek a saját ütemében fejlődik: láttunk már olyat is, hogy egy gyermekláb az említett időszak alatt három méretet is ugrott, de arra is jócskán tudnánk példát említeni, amikor a láb növekedése sokkal lassabb ütemű – ez utóbbi ritkább esetekben jellemző

 • A fűzős supy cipő előnye

A fűzős cipő előnye, hogy úgy húzzuk meg, ahogy azt a láb megkívánja, így a nagyon vékony lábú gyermekeknek is ideális választás

 • A fűzős supy cipő hátránya

A fűzős cipő hátránya, hogy kicsit macerásabb kötögetni felvételkor

 • A tépőzáras supy cipő előny és egyben hátrány

A tépőzáras cipő legnagyobb előnye, ami egyben a hátránya is: kényelmes a fel- ill. levétel. A csemete azonban hamar rájön a cipőlevétel ízére, s akár játékból gyorsabban leveszi, mint azt gondolnánk. Előnyének tekinthetjük azt is, hogy az öltözködés során a gyermek egyedül is tud készülődni, így fejleszti az önállóságát.

 • A tépőzáras cipőket inkább tömzsi, duci lábra ajánljuk, a lolka tépőzáras cipők a supyhoz képest hátul kicsit szűkebb kialakításúak…
 • Az óvodákban és bölcsődékben szívesen fogadják…

A tépőzáras szandált illetve cipőt az óvodákban, bölcsődékben szívesebben fogadják, de mi úgy véljük, egy gyermek nagyon tanulékony, így hamar el tudná sajátítani a szandi csattolását, és a cipő bekötését is.

 • Szűkös pénztárca

Ha szűkösebb a pénztárcánk, akkor az a cipő legyen egészséges, amely legtöbbször van gyermek lábán pl.: supy szandál

 • Ha a gyermek nem szeret cipőt próbálni

Jellemző, hogy a legtöbb gyermek nem szeret cipőt próbálni, sokan kifejezetten nem szeretik a változást, így ragaszkodnak a régi, megszokott dolgokhoz. Üzletünkben egy kis játszósarokkal próbáljuk elvonni a gyermek figyelmét, így szinte fel sem tűnik neki, hogy éppen cipőt választunk neki.

 • A Supy cipők az átlagos méreteknél egy számmal nagyobbak, a Lolka és a Memo cipők hagyományos méretezésűek, a D.D. Step cipők egy ez utóbbinál egy árnyalatnyit kisebbek.  Az optimális méret kiválasztásához segítséget nyújt a mérettáblázat, vagy forduljanak hozzánk bizalommal elérhetőségeink bármelyikén…
 • Nehéz a megfelelő méret kiválasztása

Sok esetben a mérettáblázat segítségével is nehéz a megfelelő méret kiválasztása. Ilyenkor azt szoktuk javasolni, hogy (1. lépés) kezdjük a próbát egy szandállal. Ha végiggondoljuk, teljesen logikus, mivel egy 23-as talp a szandál és a cipő esetében is egyforma, így a szandálfelvételnél látjuk mekkora a gyermek lába a supy méretei szerint. (2. lépés) A cipőből általában egy mérettel – egy ujjnyival – nagyobb kell a szandálhoz képest, mert a cipőben így lesz meg az elegendő tér. (3. lépés) A kiválasztott méretet a már korábban említett ujjpróbával ellenőrizzük. Üzletünkben a próba során (4. lépés) megsétáltatjuk a gyermeket, így már teljesen biztos, hogy az optimális méretű lábbeli kerül a lábára.

 • Amikor gyermek nélkül érkezik a szülő

Vásárolni sok esetben gyermek nélkül érkezik a szülő. Ilyenkor két megoldás kínálkozik. Az egyszerűbb: a gyermek supy cipőt hord, így tudjuk, milyen méret volt az eggyel korábbi. A másik ötletünk, hogy a vásárlást megelőző este rajzoljuk körbe a gyermek – a teljes súlyával a talajon álló – lábát. Ezt vigyük magunkkal, kivágjuk, belehelyezzük a szandálba, és már be is tudjuk azonosítani a „hozott láb” nagyságát.