Szerencsére egyre több azon tudatos szülők száma, akik rendszeresen elviszik gyermeküket ortopédiai szűrővizsgálatra. Az orvosok általában gyógytornát és a speciális lábbelit javasolnak. Aki nem engedheti meg magának, hogy gyermekét gyógytornára járassa, annak most van egy jó hírünk: „Mackógyógytorna lúdtalp ellen” című kiskönyv.

Kovács Andrea, a könyv egyik szerzője: „Gyermek gyógytornászként saját tapasztalatból arra jöttem rá, hogy nem elég a gyerekeknek pálcikarajzos, egyalkalmas torna betanítás mert az otthon általában, ellaposodik, elmarad.

A gyógytorna rendelőben speciális torna eszközökkel, irányítással sem egyszerű dolgozni a gyerekekkel, de az előbb felsoroltak hiányában otthon még nehezebb.”

A kis könyvben 30 játékos gyakorlat található, kezdő-középhaladó- és haladó szinten, amelyek nem csak a lúdtalpra vannak jó hatással, hanem a fejlesztik a gyermek koordinációs- szenzomotoros és kognitív képességeit is.

A torna otthon egyszerűen elvégezhető, mert a szükséges torna eszközök minden háztartásban megtalálhatóak, valamint a gyakorlatok képekkel vannak illusztrálva, amelyek alatt részletes leírás olvasható.

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

 

A „Mackógyógytorna lúdtalp ellen” című könyv megvásárolható Nyugati téri üzletünkben.

ára: 2,800,Ft